29/05/2024

Ինչու ձուն չի կարելի պահել սառնարանի դռան կողմի վերևի խցիկում

Սննդի անվտանգության փորձագետի Միշել Բոսևսկին իր բլոգում նկարագրել է հիմնական կանոնները, թե ինչպես պետք է կազմակերպել տարածքը սառնարանում:

Եվ պարզվել, որ մենք միշտ ինչ-որ բաներ սխալ ենք արել։

Վերևում

Սա պատրաստի սննդի և մնացորդների տեղ է։ Սա կարևոր է, այդպիսի ապրանքները պետք է պահվեն ջերմային բուժում պահանջող հում մթերքներից հեռու: Դուք չեք կարող խառնել դրանք: Ձուն պետք է պահել միջին դարակում՝ ոչ դռան կողմի խցում: Միշել Բոսևսկու խոսքով` իրենց համար դուռը չափազանց տաք է. Ձվերը ավելի երկար թարմ պահելու համար հարկավոր է նրանց ավելի զով տեղ տրամադրել:

Ներքևից

Ներքևի դարակը հում մսի, ձկան, թռչնամսի և աղացած մսի տեղ է։ «Այս մթերքները լավագույնս պահվում են փակ տարաներում, եթե դրանք հերմետիկ փակված չեն», – խորհուրդ է տալիս Միշելը: Փորձագետի կարծիքով՝ դա կկանխի բակտերիաների հնարավոր տարածումը, որոնք կարող են լինել հում մսի վրա։

Դուռ

Սա սառնարանի ամենաջերմ հատվածն է։ Իդեալական է կաթի և կաթնամթերքի համար։ «Ես դռան վերևում պահում եմ պանիրներ և յոգուրտներ, մեջտեղում՝ համեմունքներ և սոուսներ, իսկ ներքևում՝ կաթ և այլ խմիչքներ», – ասում է Միշել Բոսևսկին:

Բանջարեղեն և մրգեր

Եթե ​​ունեք երկու առանձին գզրոց, ապա ավելի լավ է բանջարեղենն ու մրգերը առանձին պահել։ Եթե ​​ոչ, ապա ոչ մի մեծ բան: Կա միայն մեկ միրգ, որը չի կարելի պահել սառնարանում։ Համենայն դեպս՝ այլ մրգերի կողքին։

«Խնձորներ են։ Նրանք արտանետում են էթիլեն գազ, որի պատճառով բանջարեղենն ու մրգերն ավելի արագ են փչանում։ Բայց նախ նրանք հասունանում են անհրաժեշտ վիճակին, այնպես որ, եթե դուք ունեք չհասունացած լոլիկ կամ սալոր, ապա դրեք խնձոր նրանց կողքին»,- խորհուրդ է տալիս Միշելը։

Խնձոր պահելու լավագույն միջոցը փակ տոպրակն է: Կյանքի մեկ այլ հնարքը սոխի հետ միասին խնձոր դնելն է: «Սա կկանխի սոխի բողբոջումը»,- բացատրում է փորձագետը